Lite Helsingfors

Har nu kommit hem från Helsingfors, eller Helsinki som vi säger. Jag kom hem igår, men hade lite annat att ta tag i. Tänk vad mycket ett miljöombyte på bara några timmar kan göra för ens själ och energi. Förutom att jag älskar Helsingfors, vilket även det bidrar.
De vita båtarna hade Bollywood tema, lite små roligt, eller askul enligt mig som älskar Bollywood film, dans och musik. Tycker det är så kul.
Vilket jag bevisar genom att filma hela "midnight showen", kommer att lägga upp den här under dagen.

Jag förväxlas ofta med olika folkslag, thailändska, indiska, indonesiska, etiopiska, eritreanska, brasilianska, kubanska, colombianska, filippinska, priset togs av en person som för några år sedan gissade på vietnamesiska. Lika kul varje gång, för det mesta. Förra sommaren var det en thailändska på Uppsala Reggae Festival som tilltalade mig på thai, det är inte första gången sådant händer och lär inte heller vara den sista, rättelse, det var inte den sista.


Har inte shoppat loss som jag brukar på mina Helsingfors turer, men några saker bidde det ändå, vilket jag också lägger upp bilder på senare.


Nu ska jag ut och njuta av det soliga vädret genom att ta en powerwalk som heter duga. Beach 2008, som sagt, here I come.


Mina nyaste kompisar

Här är förresten stövlarna och pumpsen, mina senaste inköp i sko väg.....
 



Vad tycks, inte illa eller vad sägs?

Nu åker vi!!!

När man minst anar det....
Eller nästan i alla fall. Idag bär det iväg till Helsingfors, min kära lillebror, min vapendragare och jag ska iväg och göra stan över dan´. Jajamensan, nu bär det av och kul ska det bli. Då menar jag inte på båten, den är inte så rolig, det är snarare sällskapet man reser med som avgör, men väl i land.


Jag måste vara det tristaste resesällskapet på båten för festprissar som kan hittas, efter många års resande har
jag upptäckt att alcomahål och vind inte är den bästa av kombinationer för lilla mig, och det blåser mer på skutan till Helsingfors än till Åbo och du är det blåsigare årstid, ack dessa vårvindar. Stör mig inte det minsta om de kommer med våren och sopar undan all förbannad snö!


Det kommer att vara kallare i Helsingfors än här, flera minusgrader har de lovat, men jag ska ha mina nya vita vårstövlar. Det är vår!!! Det är slutat av mars!!!
Kommer att vara som Bambi på hal is, hihihihi, men den showen bjuder jag byborna på.


Djävulens budbärare

Vad ska man göra för att få vara ifred?
Igår på Långfredagen plingar Jehovas Vittnen på dörren...LÅT MIG FÖR ALLT I VÄRLDEN VARA I FRED. Religionsfrihet i all ära, men den borde även innebära att ingen är tillåten att pracka på mig sin religion.
Min kära lillebror öppnade dörren, sa vänligt att han inte var intresserad, men tog emot en broschyr. Jag slet den ur hans hand och gav tillbaka den med orden att jag vill inte ha Satans skrift eller påfund i mitt hem.


Till mig kommer det finsktalande Jehovas Vittnen för att det är ett finskt namn på dörren, visst jag skäller ut dem på ren finska, till deras stora förvåning.
En liten mulattbrutta, som fräser och skriker på renaste finska, ibland även på Uleåborska....HAHAHAHAHAHA....lika kul varje gång....fast bäst vore om de la ner att plinga på hos mig överhuvudtaget. Ska nog sätta en aggressiv lapp på dörren, innan jag tappar tålamodet och ni får läsa om mig i kvällspressen.
"Kvinna skrek och knuffade ner Jehovas Vittnen för 5 trappor, sprang efter och gav dem mer fart, sedan hoppade hon på dem"
en tragisk bild på mig med fradga i mungipan och håret på ända. Det vore ju lite kul.

Glad påsk på er alla


Terapi

Har som terapi för en planerad resa som blev inställd, behandlat mig själv med terapi-shopping. Det blev ett par vita stövlar, samt ett par bruna pumps.
Så nu har samlingen återigen ökat från 59 till 61 par.

Det var ju inte riktigt meningen, men vad ska jag göra. Bidde ju lite nere, tvungen att pigga upp mig en aning. Vill ju inte sjunka ner i svackan jag kämpar mig ur.

Men vem vet, kanske det händer något som muntrar upp mig lite. Hoppas kan man ju alltid.


Dum spiro, spero.

PS. återkommer med bilder på båda "fynden" senare i veckan.DS


En diagnos tack...

Jag har haft lunginflammation och varit däckad i två veckor. Efter det hade en massa saker samlats på hög. Äntligen har det lagt sig.


Har även rensat i garderoben och bland mina skor och väskor. Vad ska jag säga är man kvinna så är man, och skor har en dragningskraft utan dess like på oss kvinnor.


Själv äger jag 59 par skor, 34 väskor och 19 jackor, tills igår kväll hade 61 par skor i min ägo, men jag gav bort 2 par till min kära lillebrors flickvän. Annat vågar jag mig inte ens på att räkna, vi kan väl bara konstatera att jag har nog av allt för att klä en liten by. Mycket har jag inte ens hunnit använda, en hel del har prislappar kvar.


Man har ju hört talas om sk terapi-shopping, men det här är något helt annat. Här har shopping snarare ersatt ett annat behov, blivit ett substitut. Jag måste bara komma på vad det är jag substituerar (ja, jag gillar att försvenska, förengelska osv ord, det är kul).


Finns det någon amatör psykolog som vill ställa en diagnos?






RSS 2.0