Toaletter del 1

Stinker/Luktar inte ens...



Hollands Manhattan here I come...

Drar till Rotterdam idag. Även det måste väl beskådas och utforskas, Det ska vara Hollands mest mångkulturella stad och den har ingen gammal stadskärna, tyskarna bombade sönder den under andra världskriget. Få se nu vad jag tycker om Rotterdam och framför allt i vilket skick toaletterna är i, så spännande.

Fortsättning följer...


Glädje är....shopping

Spenderade går dagen och kvällen i Amsterdam. Affärerna var öppna till kl.9, vanligtvis stänger de kl.6, kanske inte just i de värsta turiststråken, men annars, förutom en dag i veckan, på söndagar är affärerna stängda. Så Calvinistiskt land...


Kollade runt i affärer till min stora glädje, observera min stora glädje...
Fast man måste se till att man inte drabbas av vätskebrist, därmed fylldes det på med vätska (=vitt vin lite + sambuca) på ett väldigt ladidaa ställe, hovleverantörer och allt, monarkerna satt fint upp spikade på väggen.
image34


Middagen avnjöts på en Argentinsk restaurang, kan bara uttrycka upplevelsen med ett WOOOW och WOOWDIE!!! Stora portioner, så stora, klarade inte av att äta ens hälften, men nema problema, en doggy bag och saken är biff...

Det här var typ halva portionen...image35


Hihi, får nya vänner hela tiden...hahaha, den här gången servitrisen på restaurangen. Fick även recept på brylépudding, skulle vara enkel att göra sa hon, kanske även jag lyckas, håll tummarna nu!!!
image36


Lata Satar

Jag har märkt att holländare inte lagar mycket mat, allt finns att köpa färdigt och skuret, färdig kryddat med alla tillbehör i relativt fräscha skålar eller serveringfat i vilka man bara behöver värma eller tillaga någon stund i ugn.


När jag har varit i matbutiker har jag samtidigt kikat i andras shopping vagnar och korgar, bland deras varor har det inte funnits mycket som behöver skäras eller förberedas, om en tillagas, de flesta har inte köpt något sådant överhuvudtaget.


Sådant här beteende och matlagning är för mig totalt främmande. Kan verkligen inte förstå det överhuvudtaget, det kan väl inte vara värst nyttigt ens?


HAPPY, HAPPY, HAPPY!!!!

Lycka är:

Att vara frisk
Att vara älskad
Att vara accepterad
Att ha familj, mamma, mostrar, kusiner etc,  hur jobbig och bråkig den än är, för den är full av kärlek, DEN ÄR BÄST
Att ha mina pojkar, de är så fina och underbara
Att vara lugn
Att vara nöjd
Att laga mat
Att leva
Att utvecklas
Att lära
Att hitta rätt i livet
Att resa
Att läsa

Nu ger jag upp...vad är lycka för er?


Julfester suger!!!!

Grannarna har fest och vi är inte bjudna....

Vad är det för stil? Alla vet ju att det inte är fest utan PartyPinglan, dvs mig...

Jaja, de spelar ändå usel musik...julsånger av Mariah Carey och WHAM, ok de sist nämda är ju lite klassiker, men dock...

De kan ha sin looser fest för sig själva, hoppas de mår lika dåligt som vissa gjorde idag, vilket är sämre än jag gjorde igår...hihihi


Vida Vilda Världen..

Förresten nu firas julen och nyåret i Holland.


Språket suger, men hittills har alla allmänna toaletter jag besökt varit väldigt fräscha.
Vinet flödar och rommen följer efter i ett raskt tempo...


Har inte varit på ngt Coffee Shop, men på vägen hem på tåget från Amsterdam var det en inföding, såg väldigt affärslik ut, han hade i alla fall varit på ett Coffee Shop, dock bara ätit kakor...hahahahaha, vad var det i kakorna?
Han kom i alla fall till insikt, han behövde en dominikansk tvilling, ja just det en dominikansk tvilling, bara en...en mycket klok man, börja med en, se till att klara av att ta hand om en först, mycket klokt.


Over and Out
från Dammen


Ett super år....

Tillbaka igen

Det var ett tag sen, men nu jävlar är det jul och snart ett nytt år. Gud vad underbart, ett helt nytt år som man kan förstöra och fucka upp totalt. Det ger en hopp och hopp är viktigt, det är som syre för själen.

Nu ska vi (=jag och mina alter egon) inte vara sådana, jag ska sluta med morbida, pessimistiska och självdestruktiva profetior.

2008 kommer att bli ett super år...jajamensann, ETT SUPER ÅR!!!!! Ja för sjuttsiken, ett helt suveränt år. Ska upprepa det som ett mantra, varje dag 100 gånger.

2008 kommer att bli ett super år...jajamensann, ETT SUPER ÅR!!!!!

2008 kommer att bli ett super år...jajamensann, ETT SUPER ÅR!!!!!

2008 kommer att bli ett super år...jajamensann, ETT SUPER ÅR!!!!!

2008 kommer att bli ett super år...jajamensann, ETT SUPER ÅR!!!!!

2008 kommer att bli ett super år...jajamensann, ETT SUPER ÅR!!!!!

2008 kommer att bli ett super år...jajamensann, ETT SUPER ÅR!!!!!


Ge mig genmanipulerat..!!!!

Jag har fått nog. Nu är måttet rågat, nu är det stekta fläsket kokt, nu är det bestämt!

Jag tänker aldrig, aldrig köpa ekologisk mjölk! Inte så länge jag måste se på Arlas reklamfilm om:

Elin, den ekologiska bonden,

som väntar sitt andra barn"


Se här
om ni missat, men det kan ni inte ha gjort...

De två första var jobbiga nog, men nu, den tredje, har verkligen tagit varje pris. Stor satsning för att få folk, folk som mig, att välja ekologiskt som lär ha kostat skjortan, tyvärr har jag nog aldrig varit med om någon tristare och dummare.


Summan av kardemumman är att den har fått mig att välja bort ekologiskt för ett bra tag framöver, tappar smaken och lusten för det helt och hållet. Sorry, Rosa och Mamma Muu eller vad de söta kossorna nu heter...ni får klara är er utan mig, för hädan efter väljer jag genmanipulerad om jag bara hittar, någon som har tips?


Nationellt-ID...äntligen gjort

Har länge varit på väg att skaffat nationellt-id, men att få arslet ur vagnen har tagit sin tid......
Blackman tid skulle jag rent av säga... Men nu är det gjort, efter att ha försökt skriva min namntackning tre gånger, fjärde gången gick det bra, det är svårt att skriva sitt namn, nykter till och med. Fotandet ska vi inte ens nämna, 5-6 gånger, men sen var det klart. Nu är det bara att vänta en cirka fem arbetsdagar så har jag det, sen är det bara ut och resa i Schengen....
Den 14/12 är det premiär....spännande, spännande..

Bon Voyage till mig, tjooohoooooo

RSS 2.0